PETA: Melk is een symbool voor blank racisme

In een actueel artikel, ondersteund door een bericht via twitter, legt dierenrechtenorganisatie PETA in uit waarom koeienmelk al lange tijd een symbool is bij uitstek voor blanke racisten. Dat heeft niet van doen met de kleur van het product, maar omdat ‘De zuivelindustrie extreme gewelddadigheid op andere levende schepsels uitoefent.’ PETA adviseert om melkproducten te nuttigen die soja, amandel, rijst, cashewnoten of kokosnoot bevatten en die zonder wreedheid tot stand zijn gekomen.

Het artikel van PETA leest als een komisch verhaal, waar men erop wijst dat er ook blanke racisten zijn die lijden aan lactose-intolerantie, dus melksuiker niet kunnen verteren, en dus geen koeienmelk drinken. Evenwel is het melkproduct van de koe perfect voor alle racisten, meent de organisatie, omdat hier extreem geweld op levende wezens wordt uitgeoefend.

PETA beschrijft wat volgens de organisatie de enorme lijdensweg van de koeien is, die wel tien keer meer melk moeten leveren als ze middels de natuurlijke weg zouden doen en de koeien hebben geen enkele keuze hierin. Voordat je een glas ‘wit spul’ inschenkt, bedenk dan dat het niet het ‘juiste spul’ is, zo laat PETA middels een scherpe waarschuwing nog weten. Behalve dan natuurlijk als je een blanke racist bent.

One comment

  • Ik drink vaak multi culti melk, negerinnenmelk of te wel chocomel, mag dat wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.