De Standaard doet aan schaamteloze framing: titel en foto suggereren dat AfD nazipartij is

De Duitse partij Alternatieve für Deutschland (AfD) = nazi’s! Dat zou je haast gaan geloven wanneer je er vandaag De Standaard op naleest. Fake News en framing! Want zeg nou zelf, wanneer een artikel als titel heeft: ‘Voor het eerst weer echte nazi’s op spreekgestoelte Reichstag‘, dan is je conclusie: wel, dat lijken precies nazi’s, die AfD’ertjes. Wat verder in het artikel blijkt echter dat het een uitspraak betreft van extreem-links tuig dat toevallig minister van Buitenlandse Zaken (SPD) is in Duitsland en luistert naar de naam Sigmar Gabriel. Andere citaten in diezelfde trend haalt De Standaard ook even gauw aan, ook al komen ze van linksterroristen van Die Linke of van een Grünen Erdofan. Maakt voor De Standaard allemaal niet uit, want de framing gaat verder dan een leugencitaat als titel te gebruiken. De afbeelding bovenaan het artikel is even groot als het artikel zelf en toont een fractie van een momentopname waarbij AfD-partijleider Jörg Meuthen nou net met de gestrekte rechtse arm de dingen groet. De Standaard zal nogal gelachen hebben met deze foto. “Geweldig mannen!” moeten ze gedacht hebben. Maar laten we eerlijk zijn. Geen kat koopt deze snertgazet nog, laat staan dat de patattenschillen erop verzameld worden en daar is een reden voor.

afdnnw.jpg

5 reacties

 • Als ze mij een “nazi” noemen zeg ik gewoon: Bedankt voor het compliment.

 • Ze willen ‘de stoerste’ zijn. Sukkels.


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 • Wie pakt de gazettenpraat-schrijvelaars en DESinformatie-“duiders” van “DE SCHANDAARD” nu nog au sérieux ?Trouwens AfD zijn kartonnen duitserkes, NPD zijn de echte BLOKDuitsers !


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 • heinrich de jonckheere

  De Standaard is het Vlaamse boegbeeld van de LÜGENPRESSE geworden.Dat was ooit anders.


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 • Nu zonder omwegen …lees de Standaard niet meer IK LEES AL JAREN VOOR 15€PER MAAND NRC .kultuur. Taal politiek Wereld visie …om van te snoepen


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js