Polariserend en schaamteloos wij/zij

Moslimterreur 22 maart, een jaar later: waarom ik NIET deelneem aan jullie ‘minuut stilte’

Op 22 maart 2016 trok ik met mijn dierbaren naar de luchthaven van Zaventem. Ik werd er op een minuut na het slachtoffer van de moslimterreur. Ik was getuige van de ontploffing, de chaos, de verbijstering van de mensen die de inkomhal konden ontvluchten. Ik sprak met mensen die voor het leven getekend zijn door de verwoesting, het bloed en de in het rond geslingerde ledematen die ze zagen.  

Het Europees parlement nodigt me uit om morgen deel te nemen aan een minuut stilte ter herdenking van die moslimterreur van 22.3. Maar ik ga zeker NIET deelnemen. Ik wil niet gezien worden in het gezelschap van onbekwame Europese politici die pleiten voor meer vluchtelingen, onze grenzen wijd open houden, het woord ‘moslimterreur’ niet over hun lippen krijgen en allicht nog gaan pleiten voor ‘tolerantie’, de ondergang van onze beschaving.

Ik wil ook elders niet gezien worden in het gezelschap van de onbekwame Belgische en Vlaamse politici die de slachtoffers van de aanslagen naar goede Belgische en Vlaams-Belgische gewoonte veel beloftes hebben gedaan, maar nu al een jaar in de kou laten staan, vermalen in discussies tussen administraties, paperassen, verzekeringsmaatschappijen en bevoegdheidskwesties. Want in Belgistan is iedereen bevoegd voor alles, maar niemand verantwoordelijk voor wat dan ook.

Ik wil al zeker niet gezien worden in het gezelschap van de politiek-correcte opiniemakers, de linkse cultuurpausen, de leugenjournalisten en alle andere oogklepdragers, die het woord ‘moslimterreur’ niet over hun lippen krijgen, en die nu al een jaar lang het belangrijkste negeren: het feit dat de moorden gepleegd werden in naam van Allah, in opdracht van de Koran, in lijn met het leven van Mohammed.  Wie het probleem niet durft benoemen zal het ook nooit kunnen oplossen.

Ik wil al zeker niet de grofste belediging van de nagedachtenis van onze Vlaamse en Europese doden horen: de uitspraak dat ‘het niets met de islam te maken heeft’, of als zouden ‘moslims de grootste slachtoffers zijn.’ Wie die wraakroepende woorden uitspreekt zou bedekt met pek en veren buiten moeten gedragen worden.

Telkens ik op Zaventem ben, sta ik even stil bij de gedenkplaat voor de slachtoffers – en beloof ik hen verder strijd voor volk en vaderland. Dat volstaat.

En stilletjes hoop ik op een grote, allesomvattende renaissance van vaderlandsliefde in West-Europa, de enige beweging die de problemen ooit ten  gronde kan oplossen, door het land dat van ons is terug in zijn geheel op te eisen en terug te nemen.  Een renaissance die helaas voorlopig verzandt in de lamlendigheid van de Vlaming, die enkel nog zijn zetel uitkomt voor voetbal, koers, Gentse Feesten en andere bronnen van brood&spelen.  En ook heel goed is in het uitleggen op Facebook van achter zijn toetsenbord hoe hij het zelf allemaal beter zou doen, maar daar ook blijft zitten.  Het zij zo:  Een volk heeft de politici en de samenleving die het verdient.

Rob Verreycken

 

31 Reacties

 1. de nagel op de kop Rob dit is de schaamte voorbij naar alle politiekers toe , die klaarblijkelijk nog garen schijnen te spinnen uit deze waanzin
  ……

 2. de nagel op de kop Rob dit is de schaamte voorbij naar alle politiekers toe , die klaarblijkelijk nog haren schijnen te spinnen uit deze waanzin
  ……

 3. respect ROB , ik zou het niet beter kunnen verwoorden . Harde realiteit , ze hebben nu geen respect voor ons , ze zullen nooit respect hebben voor ons , integendeel !!!ze willen ons allen kapot ! als we dit zo laten begaan , zijn we binnen 30 jaar verplicht om te bidden tot Alah…als het nog zo lang duurt.

 4. De meute poco politiekers en ander gebroed sloven zich alleen maar uit in holle ‘imagine’-woorden en symptoonbestrijdende daden. Om de oorzaak aan te pakken zijn zij te laf, want dat vergt moed. Die moed willen zij niet opbrengen omdat het wel eens hun jobke zou kunnen kosten en omdat dit draconische maatregelen omhelst, waarvoor niemand van die club zijn hand in het vuur durft te steken.

 5. Europa is er gekomen om in vrede met elkaar te leven. Zekers na al de wereldoorlogen die we gekend hebben. België is nog maar van 1830 onafhankelijk .. Dus ja iedereen mee. iedereen welkom. Dat was de insteek van Europa tot dat het een geld machine geworden is. Europa moet grenzen trekken echter is het te laat. het paard van troje is binnen. In onze rechtstaat, onze democratie, onze vredelievende wereld is er geen plaats voor amok makers.

 6. Onze politici momenteel en daarvoor aan het roer kunnen en zullen niet anders reageren op wat gebeurt,ze zijn immers verkozen voor deze idieologie die ze voeren,dat kunnen ze toch niet verloochenen of ze moeten zich aansluiten tot het Vlaams Belang!

 7. Freddy de Mul, Rob heel goed verwoord en wens je nog veel goeds in het leven, we wachten gewoon af tot ze een regeringsleider of President vandaag of morgen te pakken nemen en welke maatregelen er dan genomen worden. ik kan het wel al raden maar hou het voor mij, ze waren er in ieder geval kort bij daar in Londen.

 8. sterke tekst ikstaa er volledig achter alleen vind ik het spijtig dat deze woorden niet tot die meneren en madammen in BRUSSEL doordringen , bij hun zijn het alleen maar woorden en geen daden

 9. Rob je hebt volledig gelijk en tevens prachtig geschreven.Als het te laat is zullen onze politiekers en deze van Europa daar weer verweest staan te klagen en hun afvragen hoe dit kon gebeuren alhoewel dat elke verstandige mens weet dat het reeds lang bezig is.Erdogan zegt voluit dat hij Europa zal overnemen en toch durft de Belgische en Europese politiek niet te reageren. En we moeten zeer zeer vlug die dubbele nationaliteit afschaffen. Arm arm Belgistan.Veel sterkte Rob,mijn steun heb je zeker en vast.

 10. Heel juist !

 11. Begrijpelijk voor jou en wil bij deze mijn steun betuigen.
  Maar ik vrees dat dit slechts een begin is van nog grotere en laffe terreurdaden.
  De politiek stond er bij en keek er naar

 12. bangelijk goede en getrouwe reactie,meer dan de waarheid, prima .

 13. De naakte waarheid, waarmee heel veel mensen niet weten om te gaan.

 14. Ik leef met je mee, toch vind ik dat je het niet mag veralgemenen daar de hele moslimwereld. Hoe moeilijk dat ook blijkt te zijn. Er waren ook moslim-slachtoffers.

 15. Beste Rob, ik heb je hele verhaal gelezen en ik moet zeggen dat ik het volledig eens ben met je vizie. Ook ik hoop op een allesomvattende vaderlandsliefde in West-Europa, en respect voor onze waarden en cultuur!!!

 16. Rake tekst waarin ik mij volledig kan vinden. Geen enkel puntje waarop ik kan zeggen, dit has anders verwoord moeten worden. Respect Rob, ik sta niet achter je maar naast je… Grtz

 17. Jazeker Mijnheer Vereycken, u heeft 100 pct gelijk!

 18. Groot gelijk Rob, veel sterkte nog!

 19. Het Westen zal letterlijk moeten branden eer er verandering kan plaats vinden. Ik geloof dat de tijd voor een politieke oplossing zo goed als voorbij is. Wij stevenen recht af op een soort van Derde Wereld oorlog.

 20. BOLKESTEIN verwoorde het zo ” Jihadisme heeft alles met de ISLAM te maken ” dit schreef een oud VVD leider dus ik kan hem enkel gelijk geven

 21. ik ben het volkomen met je eens

 22. Ik steun zeker je uitspraak en heb begrip vppr je gevoel van woede naar de politiekers zij maken gebruik van het leed van de slachtoffers.
  Maar ik zal wel zeker 1 minuut en dewust mijn gedachten bij de slachtoffers en familie gedenken

 23. volkomen gelijk

 24. Volledig akkoord

 25. Rob heeft volkomen gelijk.

 26. volledig akkoord

 27. Ik ben het volkomen met je eens, Rob! En steun je in het verwerken van de moslimterreur.

 28. Ik schaam mij voor wat u en de uwen is aangedaan door onze politicus ,die de oorzaken niet willen benoemen maar ook ontkennen dat de Islam wel degelijk de oorzaak is van alle ellende in heel Europa.wens u en de uwe veel sterkte toe.sjoeke.

 29. prima tekst

 30. Pakkend en helaas de harde realiteit!

%d bloggers liken dit: