Polariserend en schaamteloos wij/zij

5% korting schoolrekening voor illegaal, niet voor Vlaming: hoe ik tweederangsburger werd in mijn eigen land

SJKSDe dagen worden korter, de nachten worden langer, maar niet getreurd: de feestdagen zijn dan in zicht en dat betekent: cadeautjes! Wie daaraan alvast wil beginnen is de school Sint-Jozef-Klein-Seminarie, beter bekend als ‘het College’, in Sint-Niklaas. Als ouder van een kind dat daar schoolloopt kreeg ik een vriendelijke brief mee, die mij een mooi cadeau in het vooruitzicht stelt: 5% korting op elke schoolrekening, en 45 euro korting op de eerste rekening van het schooljaar. Dat klinkt niet slecht!

 Wat moet ik doen om dat leuke cadeau in ontvangst te nemen? Dat is eenvoudig: Ik moet een zogenaamde ‘Kansenpas’ aanschaffen bij het stadsbestuur van Sint-Niklaas, gevormd door N-VA en SP.a/Groen. Hoe kan ik daaraan raken? Eerste mogelijkheid: er staat een winnende code op mijn klevertje van de mutualiteit. Helaas, ik heb die code niet… Maar niet getreurd: een leefloon, budgetbegeleiding of schuldhulpverlening zijn ook goed. Oei, ik heb geen (overdreven) schulden, ik geef (doorgaans) niet meer uit dan binnenkomt en ik werk voor de kost; dat gaat dus ook niet. Derde optie: mijn inkomen is lager dan 17000 euro per jaar, wat gelukkig anders is.

Maar dan komt de vierde mogelijkheid, en ik citeer letterlijk:
Heeft u een wettig verblijf in België? Neen ? Uw kinderen hebben recht op een kansenpas!’

Dus: als ik een Somaliër, een Irakees, een Syriër of een Eritreeër was, die aan elke regel zijn laarzen veegt, die hier kompleet onwettig in het land verblijft, zonder ook maar één cent belasting te betalen? Dan zou ik een ‘kansenpas’ krijgen, zonder dat er vragen naar inkomen worden gesteld. En dus 45 euro korting op de eerste schoolrekening. En 5% korting op elke schoolfactuur. Maar ach, wat jammer toch, ik ben maar een Vlaming, die hier – stel je voor – wettig verblijft, die hier een wettig adres heeft, daarvoor ook aan drie staatsniveau’s belastingen betaalt, daardoor ook te vinden is voor alle overheidsdiensten, zuchtend zijn verkeersboetes betaalt (want ‘regels zijn regels’), en zich elke paar jaar naar het stadhuis moet reppen voor een nieuwe dure identiteitskaart, ook al is er niets mis met de oude. En dus verdien ik geen cadeau.

En zo ben ik dus als Vlaming, en honderden Vlaamse ouders van kinderen in het College, officieel tot tweederangsburger in mijn eigen land verklaard.

Wat doet een gewone Vlaming in zo’n geval? Zuchten, vloeken, en verder niets, want er zou zo maar eens iemand op zijn teentjes moeten getrapt worden. Wel, ik laat het er niet bij. Mijn protest bij de schooldirectie tegen dit anti-Vlaamse racisme en mijn klacht wegens discriminatie vertrekt vandaag naar het ‘Meldpunt Discriminatie’ van Sint-Niklaas. Kans van slagen: nihil, want we weten allemaal, voor wie die ‘meldpunten’ werken. Maar ze zullen dan toch op zijn minst de moeite moeten doen, op papier te zetten dat in Vlaanderen anno 2015 een illegale niet-Vlaming méér rechten heeft dan een Vlaming.

Rob VerreyckenIMG_20151024_0003

IMG_20151024_0002

5 Reacties

  1. Dus “discriminatie op basis van (Belzjikse) nationaliteit” . Maar “illegaal” betekent toch “onwettig verblijvend” en qualificeert het Strafwetboek dit dan niet meer als “misdrijf” met celstraf evenals collaboratie bij illegaal verblijf ?

  2. Ik verwacht een directe reactie van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racisme. Vanaf maandag zal dit uitgebreid in de MSMedia en in de door de belastingbetalende Vlaming, de openbare VRT, uitvoerig besproken worden.

  3. Ik weet niet hoe het in Belgie is/was…..maar kn Nederland zijn we de straat opgegaan, handtekeningen verzameld, schoolacties georganiseerd. Burgemeesters opgeroepen totburgelijke ongehoorzaamheid. En dit allemaal om de illegale. aardige buurman met zijn gezin hier te laten blijven..kosten alleen al aan zorg €20 miljoen. De rechter heeft ook bepaald, evenals de EU, dat ook illegalen opgevangen moeten worden. Dan moet je ook niet klagen als ze gebruik maken van de voorzieningen….

  4. Daar kan ik nu met mijn hooft niet bij, wat een ver haal. Ik dacht dat wij hier in Nederland compleet de weg kwijt zijn maar daar in Vlaanderen kunnen jullie er ook wat van. Wat is dit voor opstelling, illegaal is geen rechten, het zou onmiddellijke uitzetting moeten zijn. En om het feit dat je je illegaal in een land begeeft zou eigenlijk elke kans op een verblijfsvergunnig (tijdelijk of permanent) de illegaal ontnomen moeten worden. Allemaal achter je toetsenbord vandaan en de straat op. De overheden die dit soort waanzin mogelijk maken moeten weg. O, nog wat eigenlijk zou die illegaal het 3 dubbele moeten betalen want naar die kinderen gaat de meeste aandacht ten koste van de autochtone kindjes.

  5. Schande gewoon schande , word gewoon illegaal ! ! ! ! maar daarvoor zijn wij te braaf en laten gewoon met onze kloten spelen door die linkse ratten. Of gewoon een bezoek brengen aan die dienst en de burelen even om kieperen zo weten ze dat het één voor twaals is geworden

%d bloggers liken dit: